Källorna till C-vitaminet är
- acerola körsbärsextrakt: acerolakörsbär är naturligt rika på C-vitamin. Färska acerolakörsbär innehåller 1 400–2 500 milligram C-vitamin per 100 gram.
- persiljeblad: persilja innehåller 133–162 milligram C-vitamin per 100 gram.
- björnbärsextrakt: färska björnbär innehåller ungefär 26 milligram C-vitamin per 100 gram
- fläderbärsextrakt: fläderbär innehåller cirka 36 milligram C-vitamin per 100 gram.
- kal stenrosextrakt (nypon): innehållet av C-vitamin i kal stenros varierar i olika delar av frukten (högre i pulpa och skal): 18–500 milligram.
C-vitamin bidrar till
- immunsystemets normala funktion
- att bibehålla immunsystemets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning
- att skydda cellerna mot oxidativ stress
- att minska trötthet och utmattning
- normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion
- normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion
- normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion
- normal kollagenbildning som har betydelse för tandköttets normala funktion
- normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion.
normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion - normal energiomsättning
- nervsystemets normala funktion
- normal psykologisk funktion
- att återbilda den reducerade formen av vitamin E
- C-vitamin ökar dessutom järnupptaget.
Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.
Förvaras oåtkomligt för små barn. Förvaras torrt och svalt.